Aparte bestemmingen

Wil je eens met aparte vakantiefoto's thuiskomen in plaats van enkel het strand van de Spaanse costa of het zwembad in Turkije? Ga dan eens op reis naar een van deze ap

Lees meer

Prijs vergelijken

Nog niet zo lang geleden was de enge manier om goederen te kopen, naar de winkel of distributeur te gaan en daar je aankoop te doen. Deze tijd is gelukkig voorbij en je kun

Lees meer

Stedentrip tips

Europa is vele mooie steden rijk die allemaal hun eigen karakter en bezienswaardigheden hebben. Over de top 5 van mooiste stedentrips valt dan ook te discussiëren. Toc

Lees meer

Plafondlampen

Geplaatst op: 23-09-2016

Lampen zijn essentieel in een huis. Het zorgt op de eerste plaats natuurlijk voor verlichting waar dit nodig is. Op de tweede plaats kan de juiste verlichting je huis veel sfeer brengen. Dan is het wel belangrijk dat je weet welke verlichting er het beste bij jou huis past. Tegenwoordig zie je namelijk vaak door de bomen het bos niet meer. Hier volgen stappen om erachter te komen welke plafondlampen passen bij jou stijl. het bestellen van de plafondlampen is dan heel eenvoudig online te regelen.

Plafondlampen voor iedere ruimte.

– De binnenkomst in een huis is bepalend, je krijgt maar een eerste indruk. Kies hier voor lampen die een warme gloed afgeven. Dit stelt jezelf maar ook je gasten meteen op gemak. Hierbij kun je kiezen uit spots maar ook kroonluchters of hang lampen zijn geschikt. Bij de entree van je huis is het verstandig om te kijken hoeveel ruimte je hebt. En hoeveel ruimte je verlichting mag in nemen. Een plafondlamp is dat het handigst, deze neemt weinig tot geen leef ruimte in, creëert toch een aangename sfeer bij binnen komst.

– Functionaliteit is een belangrijk woord als het over keuken lampen. Gebruik waar mogelijk plafondlampen die helder zijn en een goede verdeling van licht bieden. Dit vooral omdat het in de keuken belangrijk is dat je tijdens het bereiden van maaltijden genoeg licht hebt. Niks is zo vervelend als in het donker werken, omdat je schaduw het licht blokkeert. Dit kun je heel eenvoudig voorkomen door plafondlampen te kiezen die over een grotere breedte lopen. Spots of taakverlichting zijn ook een goede oplossing. Deze kun je plaatsen en vaak ook verplaatsen naar de plek die meer licht nodig heeft.

– Een ruimte waar je helemaal tot rust kunt komen en kunt ontspannen vraagt ook om de juiste lampen. In de woonkamer staat de sfeer van de ruimte centraal, kies hier voor lampen die genoeg licht bieden maar niet te fel zijn. Woonkamer lampen mogen best een warme gloed afgeven, dit verzacht de hardheid die je wel hebt bij bijvoorbeeld lampen in de keuken. Heb je schilderijen of foto's, je kunt deze uitlichten met mooie spots of rail verlichting.

– Het aller belangrijkste waar je op moet letten wanneer je lampen voor de badkamer wilt aanschaffen, is dat deze vocht bestendig zijn. Geen open lampen die gevoelig zijn hiervoor. Het beste is om van te voren goed na te kijken of de lampen ook echt functioneren in de badkamer. Het zou zonde zijn om er later achter te komen van niet. Wat ook handig is om aan te denken als het gaat om badkamer lampen, is dat deze goed gepositioneerd worden, vooral boven spiegels. Door hier goed op te letten voorkom je vervelende schaduwen in je gezicht tijdens het doen van make-up of tijdens het scheren.

– Na een lange dag willen je ogen ook niet bloot gesteld worden aan fel licht. Bij slaapkamer lampen is het een idee om te kijken naar dimmers, dit is een schakelaar waarmee je de felheid van de lamp kan aanpassen. Vooral 's ochtends is het prettig om met wat minder fel licht wakker te worden. Ook 's avonds voor je naar bed gaat is dit erg prettig voor je ogen.